• [email protected]
  • Verbindingsstraat 2, 1072TJ Amsterdam
  • di 20.00-21.00, do 20.00-21.30, za 10.00-11.00 (jeugd)
Laatste foto ayu

lees meer over Tang Soo Do

TANG SOO DO – de weg van de hand van Tang

Er is veel historische connectie tussen de traditionele karate systemen.

Bijvoorbeeld wanneer Tang Soo wordt geschreven met Chinees Hanja karakters, is de uitspraak in het Japans Kara Te. Lege Hand. Deze samenhang is in het begin sterk onderdrukt door de voorheen slechte betrekkingen tussen Japan, China and Korea. Veel katas (stijlvormen) in karate zijn nog steeds vergelijkbaar en dragen soms zelfs ook dezelfde naam.

Tussen 1936 en 1945 combineerde grootmeester Hwang Kee het Soo Bahk Do en de Tang-methode en richtte vervolgens het Tang Soo Do – Moo Duk Kwan (instituut voor krijgskunsten) op.

Tang Soo Do is ontworpen als een effectieve vorm van zelfverdediging. In de wedstrijd spelen uiterlijke vorm, stijl en beheersing van (defensieve) technieken een centrale rol. De wedstrijden worden vooral georganiseerd om de samenwerking en verbroedering tussen beoefenaars over de hele wereld aan te moedigen. Gevechten worden georganiseerd onder het ‘contact arme’ of ‘point stop’ systeem. Eveneens gericht op de beheersing van technieken en de veiligheid waardoor verwondingen zoveel mogelijk worden uitgesloten. Het plezier is het belangrijkste doel.

max-tsd-e1578162690296-blackwhite

lees meer over Yung Hap

YUNG HAP – wij zijn fusie

De actie, het proces, of het resultaat van het combineren of verenigen. De Koreaanse schrijftekens verwijzen niet alleen naar de letterlijke betekenis, maar ook naar de harmonie en de saamhorigheid van elementen binnen een geheel.

Dit concept kan onder andere worden gevonden in de vlag van Korea, maar ook in de filosofie van onze nationale, Europese en wereldwijde Tang Soo Do organisaties (NTMB, EMTF en WWTF): praktiseren, participeren en uitbreiden van de gelijkgestemde groep gevechtskunstenaars. We zijn allemaal één en streven naar hetzelfde doel.

De voorzitter en hoofdtrainer van onze vereniging, Max Goores, heeft al zestien jaar ervaring in het Tang Soo Do, waaronder 10 jaar als leraar. Hij is meervoudig Nederlands Kampioen, en won verschillende Europese en wereldtitels.

Onze overige bestuursleden hebben zelf ook allemaal meerdere nationale en internationale titels.

Ontmoet hier het team. 

6-TANGSOODO

netwerk

NETWERK – wij zijn verbonden

N.T.M.B.Nederlandse Tang Soo Do Moo Duk Kwan Bond

 

E.M.T.F.
European Moo Duk Kwan Tang Soo Do Federation

 

W.W.F.T. |World Wide Tang Soo Do Family

 


N.C.S.Nederlandse Culturele Sportbond

 

K.V.K.Kamer Van Koophandel (60261463)

 

OneFit.nl | ongelimiteerde toegang tot alle sportlocaties in de stad

 

Gympass.com | sportclub toegang door middel van bedrijfscontracten.